BRC 2011-12 omgång 4

Resultat efter Race 4

Efter vinteruppehållet återstartade serierna på måndagskvällen med Race 4 som kördes på inomhusbanan.

Division 1
I toppdivisionen startade Måleriservice i ”pole position”, en ledning som man också drygade ut under stint 1. Under stint 2 övertog Hårvårdsbaren ledningen och fick en ganska enkel resa under resterande del av loppet.
Mcmontörerna åkte i detta lopp med 12 kg extravikt i karten mot 18 kg i de senaste racen…kanske en av anledningarna till att ”peppe” Heggblad slog till med snabbaste varvtid i loppet med 23.89.
Notera att samtliga lag hade sina bästa varvtider inom 23.89 – 23.95.

Division 2
Stenhård fight hela vägen mellan ICA-handlarna och CeWe Vit där Matz Zetterqvist avgjorde för Cewe Vit på den sista stinten. Matz pressade ner varvtiden till 23.68 på slutet vilket var hela omgångens bästa tid, imponerande!! (CeWe Vit åkte utan extravikter). Nykomlingarna Vargarna/Avantia börjar bli varma i kläderna och svarade för sitt hittills bästa resultat genom att komma 4:a. Tungt lastade med 18 kg extravikter kom de ändå ner i 24.01 som bästa varvtid under loppet.

Division 3
Sörping Racing 1 har vunnit alla lopp man deltagit i men på tisdagskvällen blev det lite stopp i maskineriet. 4:a från ”gridden” gjorde det svårt från början, dessutom åkte man på 3 sekunders tidstillägg för knuff och 10 sekunders tidstillägg för åtillåten växling. Dessa 13 sekunder gjorde att 3:e platsen i mål förvandlades till en 4:e plats i sammanräkningen. Race 4 blev istället en fight mellan Cramo och Ermatek där Cramo drog det längsta strået, notera dock att Ermateks Max Lindqvist noterade varvtiden 23.80 med 15 kg extravikter i bilen…