BRC 2011-12 omgång 8

Slutresultat 2011-2012

Finalerna kördes i strålande väder under måndag och tisdag 7-8 maj. Efter racen avslutades kvällarna med utsökt mat från ”mästerkock” Stig Holm och hans crew på SH Catering. Det var också ”smygpremiär” för vår nya matsal på övervåningen med panoramautsikt över utomhusbanan! Detta är vår nya satsning för att ytterliggare förstärka och bredda vår anläggning.

Under finalkvällarna körde 24 av de totalt 27 lagen som deltar i årets serie 64 varv, övriga lag körde 63. Detta ger oss mer ”vatten på kvarnen” att vi snart kan köra alla lag i samma division eftersom alla lag är så jämna. Detta skulle medföra att man får möta lite olika lag vid de 7 första racen under säsongen. Efter race 7 summerar vi tabellen och kör ett rent finallopp med 6-7 lag/final där bara resulatet i racedelen räknas…

Vi har fått in 3-4 intresessanmälningar till det planerade 4-timmarsloppet i juni. Vi skulle vilja minst 6 lag för att kunna genomföra detta. Mer info under ”Resultat Race 6”

Division 1

Mcmontörerna tog sin andra raka raceseger, nu i hård kamp med Måleriservice som gjorde sitt bästa lopp för säsongen. Även Robina/Optimal nosade bakom tätduon men tappade ett tiotal meter på slutstinterna. Klara segrarna Hårvårdsbaren fick åka med 15 kg mot normalt 6 kg eftersom man tog in en lättare förare en normalt. Detta i kombination med den klara serie-segern kanske var anledningen till att man kom sist i loppet!?

Division 2

Inför finalen var ledande Cewe Vit jagat av framförallt Balja Racing men även ICA Handlarna hade häng på täten. Mitt i finalen gör Cewe Vit en ”överväxling” och får 10 sekunders tidstillägg och plötsligt blev det lite nervöst…Men i bytet efter trampar Balja på ”dödar”-knappen, motorn stannar. Bytet på 53 sekunder och 0 poäng i byteskategorin förstörde dagen för att kunna utmana, detta misstag medförde att ICA Handlarna kunde passera och knep silvermedaljerna i totaltabellen. 117 p för ICA mot 116 för Balja.

Division 3

Sörping mot Ermatek om guldet och Cramo mot MA Teknik om bronset!?

Denna kvartett förväntades i toppstriden inför finalen! Svaret blev att Vånga Entreprenad gjorde årets bästa lopp och ledde stora delar av finalen. Bra viktfördelning med 0 kg i bilen gjorde att de verkligen utmanade Sörping Racing om racesegern i finalracet. Till sist kunde alla fall Sörping-grabbarna vinna loppet med Vånga ett fåtal meter bakom. Ermatek och MA Teknik åkte med lätta förare och blev därmed tungt lastade vilket resulterade i en 5 och 6 plats. Cramo på fjärdeplats i racedelen vilket räckte för att säkra bronsmedaljerna totalt.

Division 4

Alla lag körde 64 varv i denna division som verkligen haft en fantastisk utveckling under säsongen. Jämna tätstrider, bra säkra byten med låga sämsta-bytestider samt snabba varvtider från förare som har haft bästa möjlig förutsättningar eftersom de flesta åker helt olastat. Till sist också beröm till samtliga förare för ren och snygg racing där domarna hade ett ”smörjobb” även denna gång.

Nykomlingen Sörping Racing tog till sist hem årets serie tätt följd av fjolårs-segraren Sandå.

Vi på GokartArenan vill passa på att tacka alla deltagare, Folkbladet som arrangör, Stig Holm för god mat samt alla andra som hjälpt till för att gör denna serie möjlig.

På återseende i oktober då vi drar igång säsongen 2012/2013.

Anmäl er redan idag, tidiga anmälningar = tidigare säsongstart = fler race utomhus